WTC Bentille kids

Wielertoerisme voor kinderen

WTC Bentille is op 25 februari 2009 gestart met wielertoerisme voor jongens en meisjes. Het is de bedoeling om kinderen vanaf acht jaar op woensdagnamiddag tussen 14u00 en 16u00 het plezier van fietsen in groep aan te leren op een ontspannen manier. Daarnaast komt het klein onderhoud van de fiets, het bijbrengen van de wegcode en een basis EHBO ook aan bod.

Elke fiets is geschikt, het dragen van een valhelm is verplicht. De lessen zijn volledig gratis na het aansluiten bij WTC Bentille, hierdoor zijn de kinderen ook meteen verzekerd.

Het lidgeld bedraagt 35 euro voor het ganse gezin. Inbegrepen in dit bedrag is een lidkaart van de Vlaamse Bond voor Rijwieltoerisme of VBR. Kinderen tot en met 16 jaar kunnen overal gratis deelnemen aan wielerorganisaties.

We starten telkens aan „de weegbrug” in de Kerselarenhoek rechtover de Vlatex in Bentille.

Bijkomende info:

Fietsbegeleider

Eric Perreman
Maagd van Gent 17
9988 Watervliet
gsm: +32 (0)486 15 51 83
e-mail: eric.perreman@telenet.be

Voorzitter WTC Bentille

Norbert Van de Keere
Gravenstraat 43
9970 Kaprijke
Tel. +32 (0)9 379 94 58
e-mail: norbertvdk@gmail.com

„Met de fiets rijden moet je leren”

Wielertoeristen starten lessen voor kinderen (Nieuwsblad 24/02/2009)

SINT-JAN-IN-EREMO Norbert Van de Keere en Eric Perreman van de Bentilse wielertoeristenclub willen zich in de komende weken intensief bezighouden met de opleiding van jonge fietsertjes. ‘Het jonge volkje moet de fiets opnieuw leren ontdekken’, vinden ze.

‘Als de jonge voetballertjes training krijgen op woensdagmiddag, waarom dan de fietsers niet’, zijn Norbert Van de Keere en Eric Perreman van oordeel. Beiden zijn wielerliefhebbers en slijten menig uurtje op de fiets.

‘Eigenlijk is onze fietsinitiatie gegroeid doordat ouders en leden van onze wielertoeristenclub het idee opperden om ook voor de kinderen iets te doen. Een terechte vraag overigens, want je merkt dat het jonge volkje de fiets opnieuw moet leren ontdekken.’

‘We willen het echter speels houden. De kinderen komen op woensdagmiddag twee uurtjes met de fiets rijden in een heel ontspannen sfeer. Ondertussen leren we hen wat vaardigheden bij. Ook met de fiets rijden moet je leren.

‘We geven antwoorden op vragen als: Hoe kan ik veilig draaien of hoe overwin ik een hindernis die ik onderweg tegenkom? We hebben ook oog voor het onderhoud van de fiets. In een van de komende weken komt zelfs de politie even langs om wat meer te vertellen over het verkeersreglement. We draaien trouwens niet enkel rondjes. We gaan ook fietstochten maken. In de loop van het jaar staat er zelfs een uitstapje naar de Vlaamse Ardennen op het programma.’

Wielertoeristenclub Bentille heeft met Perreman en Van de Keere twee geknipte mensen in huis om zo’n project op het getouw te zetten. ‘Ikzelf heb nog gekoerst’, vertelt Perreman. ‘Momenteel volg ik initiatiecursussen trainer bij Bloso. Ik ben heel graag met kinderen bezig en dit is een ideale mogelijkheid.

Met het ‘Hé fiets je mee?’-project willen beide mannen ook de toekomst van de club veilig stellen. ‘Onze vereniging telt momenteel 113 leden’, zegt WTC-voorzitter Van de Keere. ‘Door tijd en energie in de jongsten te steken, hopen we dat de toekomst van onze club gewaarborgd blijft. Jong bloed is noodzakelijk voor een vereniging.’

WTC Bentille heeft twee grote groepen fietsers. ‘De A-rijders trappen wat sneller en doen wat meer kilometers in de week’, zegt Van de Keere. ‘De grootste groep zijn de B-rijders. Daar heerst het motto Samen uit en samen thuis. Hopelijk kunnen we binnen enkele jaren enkele van deze kinderen verwelkomen.’

Thomas Ryckaert uit Watervliet ziet het alvast zitten. ‘Ik zal elke week op post zijn’, blikt hij vooruit. ‘Voor twee uurtjes fietsen kan mijn huiswerk wel een beetje wachten.